• dilluns, desembre 16, 2019 - 15:29

   

  Se adjunta una presentación sobre una de las líneas de trabajo del programa de mediación del centro, la sensibilización. Los estudiantes mediadores cooperan con la Coordinación de Igualdad y Convivencia impulsando o apoyando diferentes campañas a lo largo del curso. En varias de estas campañas contamos con la colaboración de diferentes entidades sociales.

  Dos de nuestras estudiantes mediadoras, Natalia Verdú (4ESO D) y Silvia Sáiz (4ESO E) expondrán la presentación, el lunes 16 de diciembre, en el IES Benlliure, en el XVI Encuentro de estudiantes mediadores, al que asistirán equipos de mediación de la Com. Valenciana (500 participantes). Las acompañan otros 5 estudiantes mediadores de 4ESO, Cristina Claramunt y Raquel Simó.

  Presentación mediación y ODS en colaboración con entidades

  Fotografías de la jornada

   
 • dimecres, desembre 11, 2019 - 12:10

   

  El dijous dia 19 de desembre a les 16 hores ens visitaran els escriptors Jordi Llobregat i Josep Lluís Roig.
  A la sala d'actes presentaran els seus últims llibres, dos novel·les de gènere policíac, i mantindran un col·loqui davant dels alumnes de 2n de batxillerat.

  Més fotos del col·loqui
 • dijous, desembre 5, 2019 - 12:40

   

  El passat divendres 29 de novembre es va celebrar la final de Cyberolympics dins del Cybercamp 2019 on un grup d'alumnes del centre va quedar en una meritòria huitena posició. CyberOlympics és un campionat per equips on es posen a prova les habilitats tècniques en diferents camps de la seguretat en Internet i les noves tecnologies a través d'una sèrie de reptes d'habilitat en manera "war game".

  En esta edició competien prop de 200 equips de centres de secundària de tota Espanya. En la final els equips dels "AlbertiES" de l'IES Rafael Alberti de Cadis i els "Kernel Keepers" de l'escola Pàlcam de Barcelona, que van quedar primer i segon, competien a un altre nivell, la resta tenien un nivell més igualat i la diferència de posició va estar en uns pocs reptes.

  Esperem que l'experiència per als nostres alumnes haja sigut satisfactòria i, potser, siga l'inici d'una carrera dins del món de la ciberseguretat.

   
 • dissabte, novembre 30, 2019 - 08:50

   

  Aquesta iniciativa, auspiciada per l'UNESCO, proposa sumar hores d'estudi en una sala acreditada com a participant en el projecte, del 5 de novembre al 5 de desembre de 2019. Diferents patrocinadors aporten 1 € per cada hora d'estudi reunida en cada sala. En cada edició, els fons obtinguts es destinen a diferents projectes de desenvolupament sostenible. Enguany es donarà suport a dones artesanes emprenedores en Ecuador, a dones agricultores ecològiques en R.D. del Congo i a l'assistència sanitària i educativa als xiquets Talibé en Senegal.

  L'alumnat del nostre centre està participant molt activament! La nostra Biblioteca Tutoritzada (en la qual, en el marc del PAM, diferents docents acompanyen l'estudi de dimarts a dijous de vesprada) s'ha acreditat com a sala d'estudi solidària. En ella, del 5 al 21 de novembre, un total de 56 estudiants han sumat ja 250 hores d'estudi! Gràcies i enhorabona a tots ells. Endavant, vos esperem a tots, el vostre estudi és solidari!
   

   
 • dissabte, novembre 30, 2019 - 08:37
   
  Des de fa diversos cursos, alumnat voluntari de 2ESO, 3ESO, 4ESO i 1BATX participa, en horari no lectiu, en un curs de formació sobre mediació impartit per docents del nostre centre. En ell es formen sobre les diferències entre conflicte, agressió i assetjament, elements i estils de comunicació assertiva, diverses tècniques com l'escolta activa, estratègies de resolució de conflictes, així com sobre el protocol a seguir en un procés de mediació. Aquest curs incorpora també un projecte educatiu de Creu Roja de sensibilització sobre les migracions forçoses.
   
  Finalitzada la seua formació, aquest grup d'alumnat mediador comença la seua tasca. Acompanyats per l'equip docent de mediació. col·laboraran en diferents accions del nostre centre, com la prevenció i actuació dialogada en cas de conflictes mediables, l'oci socioeducatiu, l'acompanyament en el temps lliure i a la biblioteca tutoritzada, i la difusió de diferents campanyes d'igualtat i convivència. Moltes gràcies a tot l'equip per la seua implicació en afavorir el bon tracte i la inclusió en la nostra comunitat educativa. • dijous, novembre 28, 2019 - 07:59

   

  Els dies 27 i 28 de novembre es portaran a terme diferents activitats extraescolars a l'IES Salvador Gadea organitzades pel Departament d'Informàtica relacionades amb el món de la ciberseguretat. 

   

  Dijous 28

  Taller espais de ciberseguretat

  Un grup de 30 alumnes assistiran a un taller pràctic d'"Espionatge i cibervigilància" que tractarà sobre la identificació dels aspectes relacionats amb l'ús de fonts obertes en Internet i de com utilitzar aquestes fonts per a, per exemple, arribar a infiltrar-se en les xarxes socials. Per a això s'analitzaran les diferents tècniques utilitzades, l'ús dels motors de cerca generalistes o específics i altres eines que poden ser utilitzades per a tal fi.

  El taller tindrà una duració de 4 hores i es farà a la vesprada en les mateixes instal·lacions del centre. El taller serà impartit per un expert en ciberseguretat de l'INCIBE amb gran experiència en la matèria.

   

  Divendres 29

  Visita Cybercamp

  Prop de 100 alumnes de l'optativa d'informàtica de l'ESO realitzaran una visita guiada en diferents rutes dins del Cybercamp on podran gaudir de diferents activitats relacionades amb la ciberseguretat com: teatre, tallers, gymcanes, etc.

  Cyberolympics

  Un grup de 8 alumnes del centre competirà al Cyberolympics, les olimpíades de ciberseguretat per a estudiants de fins 18 anys integrades dins de Cybercamp. Estaran acompanyats per un gran nombre de companys de Batxillerat i Cicles Formatius per animar-los i aprofitar per a visitar Cybercamp. La competició és de dia complet i es tornarà a la vesprada.

   
 • divendres, novembre 22, 2019 - 16:15

   

  El proyecto "No Man is an Island Erasmus+ KA-229" ha sido seleccionado por el Servicio Nacional de Apoyo eTwinning junto con otros 8 proyectos Erasmus KA229 como ejemplo de buenas prácticas y ha publicado un artículo en su portal.

  Presentación eTwinning y las asociaciones escolares KA229

   

   
 • dimarts, novembre 12, 2019 - 09:24

  El curso pasado se desarrollaron en el instituto tres proyectos eTwinning que han recibido el sello de calidad europeo. El instituto ha sido galardonado con el Sello de Calidad Europeo por el excelente trabajo realizado en el proyecto "Por una blanca vereda " , "Trotamundos  literarios" y "No Man Is an Island" de eTwinning. Esto significa que el trabajo de estudiantes, profesores y el del centro ha sido reconocido al más alto nivel europeo.

  Un total de 1288 proyectos europeos han recibido su Sello de Calidad por trabajar de manera sobresaliente, de los cuales 482 corresponden a centros educativos españoles.

  Se trata de:

  Viajeros en el tiempo: trotamundos literarios

  • Nivel: 3.º ESO
  • Materia: Lengua castellana y literatura
  • Descripción: PROYECTO eTwinning de investigación y escritura creativa para introducir a los estudiantes adolescentes en la literatura de la Edad Media, XVI y XVII mediante la escritura de un diario.
  • Las actividades se organizan en tres bloques de trabajo:
   • I.- MI PERSONAJE EN LA HISTORIA - El alumno crea un alter ego que viajará al pasado para investigar la cultura y la literatura.
   • II.- VIAJE A LA EDAD MEDIA.- Trabajo literario y cultural
   • III.- VIAJE AL SIGLO XVI Y XVII.- Trabajo literario y cultural

   

  Por una blanca vereda

  • Nivel: 4.º ESO
  • Materia: Lengua castellana y literatura
  • Objetivo: Proyecto eTwinning para explicar la literatura de principios de siglo XX a adolescentes de las escuelas europeas tomando como referente la figura de Antonio Machado.
  • Las actividades se organizan en tres bloques:
   • I. Los lugares del poeta. De Sevilla a Collioure. - Trabajo sobre el paisaje, la geografía, etc.
   • II. La cultura de la época. Del Modernismo al 98.- Trabajo literario y cultural
   • III. La persona en la historia. De la niñez al exilio.- Trabajo de escritura. Trabajo sobre historia. Los abuelos nos cuentan… Taller de escritura

   

  No Man Is an Island I

  • Nivel: 3.º y 4.º ESO, 1.º bachillerato
  • Materia: Interdisciplinar
  • Objetivo: This is a multidimensional project aimed at reflecting, planning and carrying out the E+ KA229 activities between six European centres. It is aimed at developing our students' transversal skills with a particular emphasis on critical thinking, social studies, foreign languages and digital skills by promoting innovative practices in education and transnational cooperation while sharing good practices, fostering inclusion and preventing early school leaving. We’ll think about some essential themes permeating our world: cultural heritage, globalization, migrations, social issues, cultural richness brought by every country, innovation in education and the awareness that we all belong to a “common home”.
 • dimecres, novembre 6, 2019 - 19:38

  Una grup d'alumnes del centre ha aconseguit classificar-se per a la final de CyberOlympics 2019 que es portarà a terme el 29 de novembre en el Palau de Congresos de Valéncia.

  CyberOlympics són les Olimpiades en Ciberseguretat orientades a centres educatius de Secundària, Batxillerat i Formació Professional a nivell nacional. CyberOlympics és un campionat per equips on es posen a prova les habilitats tècniques en diversos camps de la seguretat en Internet i les noves tecnologies mitjançant una sèrie de reptes d'habilitat en mode "war game".

  CyberOlympics forma part de Cybercamp 2019 que este any es celebra en València. CyberCamp és el gran esdeveniment gratuït de ciberseguretat anual organitzat per l'Institut Nacional de Ciberseguretat d'Espanya (INCIBE) en el qual, a través d'un ampli programa d'activitats, es pretén oferir continguts d'interés per a tots els públics.

  Els principals objectius de Cybercamp són:

  • Identificar trajectòries professionals i ampliar els coneixements tècnics. T'ajudem desenvolupar-te com un professional de ciberseguretat!
  • Arribar a les famílies i a la ciutadania, a través d'activitats tècniques, de conscienciació i difusió de la ciberseguretat per a tots. T'acostarem al món de la ciberseguretat!
  • Despertar i impulsar el talent en ciberseguretat mitjançant competicions tècniques. Ací podràs promocionar el teu talent!

   
 • dimecres, octubre 30, 2019 - 12:44

   
Pàgines