La Nit de les Ànimes 2018

IES Salvador Gadea

Divendres 9 de novembre, 19’30 h.

La Nit de les Ànimes és a l’IES Salvador Gadea una commemoració de la tradiciócultural associada a la nit de difunts. Durant dècades, la vespra del dia de Tots Sants hem pogut veure als teatres o a la televisió representacions de Don Juan Tenorio, mentre a les cases les famílies encenien minetes en record dels parents que havien faltat. 

El centre va inaugurar el 2015 una activitat que pretén donar a conèixer, actualitzar i fer valer els motius temàtics i els elements materials d’aquesta tradició. La proposta s’organitza com un itinerari nocturn per les instal·lacions de l’institut en què el públic assisteix a la representació de diverses escenes relacionades amb el tema de cada edició.

Enguany les escenes plantegen versions del mite de Don Juan i del model d’amor que representa a partir de la reinterpretació de l’obra teatral o de la creació amb textos contemporanis.

El centre i l’equip LectorAma convida estudiants i famílies a compartir aquesta commemoració de la literatura i de la cultura popular.